torsdag 20 januari 2022

Gamla möbler!

 Då Stefan och jag Köpte Olofsberg, 1990, så fick vi inte plats med vår bokhylla, vi sålde den. Stefans pappa sa att de hade ett ekeskåp, underdelen stod vid vindstrappan, och överdelen stod på tredjevind, Vi fick gärna detta om vi ville ha det. Klart att vi ville ha skåpet.

Stefans pappa Birger hade aldrig sett det ihopsatt. 
Förr i tiden var det ju så att man körde hem möbler som man inte ville ha till släktingar som hade gårdar. Detta skåpet, bord med sex stolar, linneskåp och ett serveringsbord kom ifrån Birgers kusins föräldrar i Kalmar. Hur länge det stått på vinden visste inte Birger. 
Bordet och stolarna hade vi i 25 år, med de hade gjort sitt, så vi har de nu på logen. Linneskåpet har Therese i köket, och serveringsbordet är slängt för det var mask däri.

Då vi flyttade till Norregård behövde vi något till trädgårdsdynorna. Då kom Stefan på att på vinden inne hos sina föräldrar fanns den en kista. Det var att mäta, både här i hallen och kistan. Kistan är 2 cm kortare än vad det är i hallen.
Hur gör vi nu för att få kistan på plats?? Jo det var enkelt. Vi bar in kistan i tvättstugan, tog bort dörren, sen kunde vi enkelt lyfta ut kistan och få de på plats under fönstret i hallen.

Nu har vi ett fristående uterum, så vi behöver inte bära in dynorna, så nu har vi bla trasmattor, och lite annat småplock däri.

J.N.Son
8/10-1839

Vem som haft kistan eller vad den kommer ifrån har vi inte en blekaste aning om. Men den står bra här.

Det är lite festligt, jag har en bloggvän "Pantertantens passioner"som har ett liknande skåp, och haft en kista som hon precis har gjort sig av med nu. Och det är ofta som jag upptäcker att vi har samma tycke och smak. Många gånger har vi mera gemensamt än vad jag har med min egna mamma. Visst är det lustigt??
Mamma och jag pratas vid flera gånger i veckan, kanske inte ses varje vecka, vi är ganska tajta. Men vi har inte alls samma smak.

Håll i hatten!! För jissus vad det blåser!


5 kommentarer:

 1. Så bra att möblerna kom till användning!
  SV..Er elräkning blev ju dubbel! Bra att ni kan elda med ved!
  Jag har bergvärme!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gamla möbler kan ibland vara finare än nya.

   Radera
 2. En sådan stor praktisk kista.
  Gamla möbler håller länge. Vi har en blandning av gammalt, retro och tämligen nytt. De nyaste möblerna har absolut den sämsta kvaliteten. Krsm!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har också en blandning av nya och gamla möbler.

   Radera
 3. Julgodis på rea Farligt!! :-)
  Ha en bra kväll!
  Kram!

  SvaraRadera