torsdag 11 mars 2021

Så trist!

Då Hugo är hos mig så blir det inte mycket gjort. Ha blir så rastlös och orolig om han inte vet vad jag är. Så jag brukar sno ihop glutenfritt bröd till Sofie och Fredrik. Det är så enkelt, blanda ihop i assistenten, hälla i degen i formar, jäsa och sen grädda. Då de har svalnat skivas brödet upp, för att sen läggas i frysen.
Det nygräddade brödet såg så fint ut, men ack vad jag bedrog mig. Då jag började skära upp brödet så var de döbakat. Fy vad trist, bara att slänga.
Therese har frågat mig om jag kunde tänka mig att baka en sats grova kringlor till henne. Kan ju inte neka, då jag bakar till Sofie. Jag hade bra hjälp, för Hugo låg precis där jag hade mina fötter, eller där jag villa ha mina fötter.
Det blev fina kringlor. Tyvärr så kunde jag själv inte smaka dem, för jag hade både smör och grädde där i. Stefan, Therese och Christian tyckte om dem iallafall.
Nybakade grova kringlor med smör och mjölk, Minns hur gott det var då min mormor bakade och jag var hos henne.


4 kommentarer:

 1. O, vad jag blir sugen. Jag har faktiskt börjat baka bullar på lördagsmorgnarna som vi sen har till lunch. Jag testar ett nytt recept varje gång. Får se hur länge den här bakenergin håller i sig, men den är uppskattad här har jag förstått. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har alltid tyckt om att baka, men eftersom jag inte kan äta varsomhelst så har jag tappat bakglädjen. Men det är kul då det uppskattas.

   Radera
 2. Tråkigt att det blev dödbakat Fåglarna hade tyckt om det..
  SV...Jag har använt Danska pengar med hål i!
  Ha det så bra!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, tror inte att fåglarna skulle äta det, för de äter inte vanligt bröd, de är kräsna.

   Radera