fredag 19 mars 2021

Glutenfritt!

 Svärsonen har fått diagnosen celiaki. Dottern äter också glutenfritt. Jag tycker att det är kul att kunna hjälpa. Så jag bakar bröd till dem. Har bakat med finax mjöl, blandar i lite solrosfrö, pumpakärnor, linfrö, ta, fiberhusk, pofiber, pomeransskal, lite vad jag känner för. Med finax-mjölet får jag baka brödet i formar.

Nu har jag testat att baka med Lailas mjöl-mix. Degen blir fastare, så man kan knåda degen.

Jag tycker nog att brödet med Lailas mjöl blev godare. Får se om Sofie och Fredrik tycker detsamma då  de smakat brödet.

Idag ska jag visa vem det är som bestämmer. För jag tänker trotsa huvudet, nacke och axlar, det står städning på mitt schema. Städade övervåningen igår, så idag får det bli nedre våningen. 
Fördelen då värken sparkar upp mig vid 5-tiden så får jag igång tvättmaskinen tidigt, förhoppningsvis så torkar både handdukarna och lakanen ute idag. Det är så härligt att ta in lakanen och bädda med dem igen, likaså att ta in handdukarna, och hänga upp den på toaletten igen.

Ha en fin dag i solskenet!


9 kommentarer:

  1. Härligt när man kan hänga tvätt ute!
    Jag tycker att det är en fin kaffe kanna!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns mycket gamla saker som är fina. Jag och min syster ångrar att vi inte sparade mer saker efter mormor och morfar.
      Men man kan inte spara på allt.

      Radera
  2. Det bästa som finns att kunna hänga tvätten ute på våren. Här är det dock för mycket snö för att komma fram till klädstrecket.Får kanske vänta några veckor till.
    Hur testas man mot celiaki? Blodprov?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här har all snö töat bort, men vi brukar inte ha så mycket snö.
      Fredrik fick sin diagnos efter en koloskopi-undersökning. Men jag tror att det kan visa sig även på blodprov, men är inte säker.

      Radera
  3. Tur att det finns olika mjölsorter så alla kan få smaka nybakat. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man får prova sig fram med bakningen. Och så länge de vill ha mitt bröd, så bakar jag.

      Radera
  4. Bäst är att glömma och att gå vidare!
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Ibland kan tänket bli fel.
    Ha en bra dag!
    Kram!

    SvaraRadera