måndag 23 november 2020

Nu är matte billig!

 Igår kom Astrid och Melker, och alla ungdomarna. Det var dags att baka pepparkakor. Barnen var jätteduktiga. Pepparkaksbak, julmusik och glögg. Mysigt!

Men innan baket var färdigt så körde Stefan och jag med Elsa till Djursjukhuset. Det var inte roligt, men det var som jag misstänkte. Livmoder inflammation. Elsa var riktigt sur på mig då vi skulle köra hem, och lämna henne kvar där, det blev operation redan i går kväll, akut operation.
I em körde mamma och Erno in till Växjö med mig, för att hämta hem Elsa, hon blev jätteglad då hon fick se mig. Och jag blev jätteglad att se henne. Nu är det lugn och ro, och vila som gäller, Och medicin, både antibiotika och smärtlindring. Kragen är också ett måste.
Vilken tur att hon är försäkrad, för jag fick betala nästan 36 000:- då jag hämtade henne. Jag vet inte riktigt hur mycket jag får tillbaka från försäkringen, men det borde vara ca 25-30 000:- Egenavgiften blir lite mer än vanligt, eftersom vi körde in en söndag, och det blev operation på en söndag. Men veterinären vågade inte vänta med operation tills idag.
Stackars mattes Elsis-pälsis!

Idag har jag bäddat med en madrass på golvet här nere i lekrummet, så får jag sova på golvet tillsammans med Elsa tills såret har läkt, och hon kan börja gå i trappan. Vågar inte ha henne i sängen, ifall hon får för sig att hoppa ner. Vad gör man inte för sin lilla Älskling!!?


2 kommentarer:

  1. Stackars Elsa! Även om man har försäkring är det rejält dyrt med sjukbesök. Hoppas det blir bra nu. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det är extra dyrt då man åker in en söndag, och operationen blev också en söndag, och jour avgiften tar inte försäkringen.

      Radera