onsdag 31 januari 2018

Sova? kan jag göra en annan dag!

Det är inte så ofta som jag kan åka in till Sofie, hennes skola är viktigare.
Men i fredags hade hon tid för sin mammi.
Vi körde upp till Grand Samarkand, strosade runt i affärerna.
Sofie skulle köpa nya gardiner till TV-rummet, hon hittade ett par ljusgråa. Vi fick lite annat med oss hem också. En mysig dag.
Strax efter det att Stefan och jag var hemkommna så kom Astrid med familj hit.
Stefan och Christian gick in till det andra huset och jobbade lite, under tiden lagade Therese och jag maten tillsammans.
På lördagsmorgonen kom Astrid in till Stefan och mig, la sig jämte mig och ville titta på Pippi. Jättemysigt, och så kan ju Therese och Christian få sova lite längre.
De åkte hem på eftermiddagen.

På lördagskvällen hade vi bjudit hit våra goda vänner.
Då vi ätit började vi spela sequence. Ett roligt spel, det var så vi glömde fika.

Det frestar på att ha kul, för i söndags var jag slut. Och så regnade det ju, alltså det var en "sjusovadag".
Måndagar blir det inte mycket vila på, för då är jag först på stickcafé, därefter på målarkurs. En jobbig dag, men jag behöver komma hemifrån.
Igår tog jag det lugnt, men sen skulle jag klippa mig. Skönt att bli av med de slitna topparna.

Tro nu inte att jag legat på latsidan idag. Nej jag skulle ner till sjukgymnasten, grannen skulle också ner till Tingsryd, så jag åkte med honom.

Idag är det så råkallt. Har frusit sen Elsa och jag tog en promenad efter lunchen. Vi har 21 grader i köket men jag fryser ändå. Snodde därför ihop till morotsmuffins. På så vis fick jag en anledning att sätta på ugnen.
Det blev morotsmuffins, saftiga och goda. Jag var bara tvungen att provsmaka.

Nu ska jag gå på symöte!

7 kommentarer:

 1. Haha! Låter mycket mysigare att baka muffins när det är kallt inomhus än att skruva upp elementen. Jag ska testa det nästa gång. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. En pensionärsvarnings grej. Jag har jobbat inom åldringsvården. De gamla tanterna som flyttat ifrån sina gamla hus med vedspis till en kall lägenhet, sätter ofta på ugnen och öppnar ugnsluckan för att få värmen. Det är stor skillnad på värmen ifrån en vedspis och element.

   Radera
 2. Titta på Pippi tillsammans med barnbarnen - toppen!

  SvaraRadera
 3. Bra tänk Lisa, baka en liten kaka och chjuss in i ugnen, gott att sitta där och värma sig. Det är sällan jag fryser och att stå vid spisen gör mig genomsvett, då ställer jag mig några sekunder på kökstrappan och luftar mig, hihihi . . .
  Grand Samarkand är en fint shoppingcenter tycker jag, har varit där ett antal gånger och gillar den bättre än A6 i Jönköping. Nu har de ändrat både namn och annat där men tror inte det hjälper, det är ju en känsla man går på, eller hur ?
  I Halmstad har de också byggt till på på shoppingcentret Eurostop,
  nu heter det Hallarna, jag och några väninnor ska dit en dag och 'titta', det får bli en tråkig regndag för då är det okej att skrota.
  Må så gott/ Eva

  SvaraRadera
 4. Det är mysigt att strosa runt på köpcentren. Extra kul med trevligt sällskap.
  Ja, ja, Eva, bara "titta" tror nog att ni hittar något att köpa också, eller??

  SvaraRadera