onsdag 4 oktober 2017

NEJ! Vi tänker inte bli hjärntvättade!!

I lördags kom Astrid, Therese, Christian och svärmor hit. Asta gick raka vägen ut i hallonlandet, och började rensa. Vi andra åkte till Linneryds marknad. Stefan köpte sig en ål, jag köpte mig tre tomtar gjutna i betong, och servetter.
Linneryds marknad är alltid sista lördagen i september. Lite kul, för på marknadsplatsen står de gamla marknadsbodarna kvar.

Väl hemma igen, och midagen var färdig, gick jag för att hämta "farmor".
Fick då se tre bilar komma hit till byn. Två av bilarna parkerade på grannens tomt, så om grannen kommit hem hade de inte haft någonstans att parkera sin bil, det tredje bilen backar in emellan Therese och Christians grindstolpar, så det gick inte att varken köra in på gården, eller att köra ut.
"Folket" diskuterar lite, sen går "folket" från den tredje bilen grusgången in till Therese och Christian, och upp på verandan, för att knacka på dörren. Det lyser lång väg att huset står öde.
Eftersom vi inte använder dörren på framsidan, så har jag satt en blomma för dörrarna.
Fast det fattade inte "folket", utan de knackade på.
-Oj, ni kanske inte använder denna dörren, sa damen då Stefan öppnade. Nej, det är just därför som vi satt en blomma mitt på trappan, och dörren går inte att öppna mer är 10 cm.
"Folket" kom ifrån Jehovas Vittne. Det är ett slags folk som vi inte gillar, definitivt inte.
Innan de hann börja prata så tog Stefan till orda. De fick informationen utav honom att som de hade parkerat bilarna, så kan man minsann inte parkera. Det var Stefan som predikade, så lite molokna lommade de iväg.
Helt klart så får vi har vilken tro vi vill, men jag tycker att Jehovas är hjärntvättade.

Hösten är nu här. Träden har många fina färger, det blåser och regnar.

8 kommentarer:

 1. Det är väldigt länge sedan någon från Jehovas knackade på här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker att de är här alldeles för ofta.

   Radera
 2. De har varit här för 10 - 20 år sedan och jag sa med bestämdhet att jag har min egna tolkning på religionen och var icke intresserad av deras.
  Tack och adjö !!! Sen har de inte syns till . . .
  Linneryds marknad lät riktigt trevlig, våran i samhället besöker jag inte, den är urtråkig, inga spännande försäljningar, det har urartat sig tycker jag. Knallarna reser väl till andra platser antar jag.
  Tomtar redan, hi hi . . . fast det närmar ju sig . . .
  Jag har haft fullt upp med att fixa klart i trädgården inför vinter, har knappt hunnit sitta vid datorn, regnig vecka gav mig jobb inne som var behövligt. Emellanåt måste jag och Rolg leka med <ludde, det kräver han, hi hi . . .
  Må gott kram/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hjälper inte att vi inte är intresserade, men kanske, förhoppningsvis, nu efter Stefans predikan.

   Radera
 3. Jag förstår inte att du retar upp dig så för att de knackade på framdörren. Att de parkerade på infarten är väl naturligt om de skulle till det huset, behövde någon åka förbi just då hade de väl flyttat bilen. Coola ner dig lite, Jehovas Vittnen vill dig bara väl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har min tro, och uppskattar inte alls då Jehovas kommer till oss. Då de kommer så parkerar de alltid lite dumt, denna gången bedrövligt. Man kan inte blockera infarten till en gård, eller till ett garage, speciellt inte om man ämna gå runt i husen runt omkring.
   Och jag är alldeles lugn.

   Radera
 4. En ål vann jag på Skansen en sommar. Vill minnas att jag inte gillade den något vidare. Och nu är den rödlistad, tror jag.

  SvaraRadera