onsdag 12 juli 2017

Det har tillkommit en del.

Stefan är verkligen på hugget att beta av"att göra listan". Vill bli klar.
Igår körde vi in till Växjö. På Granngården köpte vi en handlie, en kratta och en rensjärnsstigbygel.
På Jysk köpte vi rullgardiner, vi har persienner i sovrummet, men det blir inte så mörkt som Stefan vill ha. Vi köpte även en rullgardin till Astrids sovrum.
Då vi ändå skulle till Växjö, tog vi med oss läskbackarna, petflaskor och burkar. Det är så smidigt att panta på City Gross.
Då vi kom hem putsade Stefan färdigt fönstren, sen rensade i i trädgårdslanden, de nya redskapen kom till användning direkt. Därefter tog han sin lilla handlie och gav sig ut i skogen.
Idag skruvades rullgardinerna upp i vårt sovrum, sen var det åter ut i skogen.
 Bigarråerna och körsbären börjar mogna. I bigarråträdet har vi hängt upp gamla CD-skivor, för att inte fåglarna ska ta våra goda bär.
Tror inte att fåglarna gillar körsbären, för de har aldrig ätit upp dem. De är lite småsura.
Ha en fortsatt trevlig sommar!

8 kommentarer:

 1. Vad är en handlie för något? S¨å flitiga ni är. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade heller aldrig hört talas om en handlie. Den är ca en meter lång, utan handtag. Stefan slår av ormbunkarna och andra växtligheter runt de nyplanterade plantorna i skogen.

   Radera
 2. Full fart. Ni hinner mycket. Handlie, passar den bra i skogen. Tänker mig den som en vanlig lie att slå gräs med. Men jag kanske tänker fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Handlien är ca 1 meter lång, och inga handtag. Stefan skär av typ ormbunkarna som växer runt de nysatta plantorna uppe i skogen.

   Radera
 3. Hallå tjejen, inga listor !!! den kan man bli alldeles uppstressad av.
  MEN de kan vara bra att ha som påminnelse lapp - om vad det var man skulle göra,ha ha ha . . . vi börjar bli glömska så lappar finns men icke listor.
  Rolf har påminnelselappar, jag skriver bara upp vad han ska handla för han vistas oftare på byn (samhället) alltså den där 'gubb-butiken' som heter lantmännen, fniss . . .
  Tyvärr vet man vad man ska göra, fniss och helst vill jag inte göra något bara gosa med Ludde, men det vill inte han, han vill bara leka, hi hi suck
  Trevligt och skönt att gå till skogs nu växer svamparna som galningar här.

  Körsbär finns i många olika former,färger och smaker. Bigarråer är en underart som har ett fastare fruktkött än vad körsbär har. Jag kallar det körsbären som är lite sura (om de inte får massa sol) klarbär, kanske det är de som fåglarna ratar ? Har du kanske fler sorters körsbär.
  Vi har haft två sorter, en finns kvar, den är halvdöd, ja sant men märkligt. Eftersom den är själv blir det inga bär, ska köpa till hösten efter många år av fundering på den saken. Då ska det bli bigarråer och inga andra sura jäklar, yyyyyyyyyyy
  Jag har googlat just för min egen del och då läste jag om just detta om olika körsbär, läs själv det är mycket intressant och knepigt. Fast du kanske redan är fullärd om den saken, vad vet jag Lisa.
  Må gott och Sköt om dig/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å nej, vi stressar inte. Men det är bra att ha en att göra lista.
   Vi har ju inga jätteprojekt på gång.
   Vet inte om det ena trädet är körsbär eller klarbär. Vi fick det av min morfar för 23 år sedan, trädet hade självsått sig. Lite småsura, men det gillar jag.
   Bigarråträdet fick jag av pappa för 9 år sedan, då jag fyllde 40 år. Mycket söta, goda och saftiga.

   Radera
 4. Toppen bra, då kommer jag och 'pallar bigarråer' någon natt bör det vara. Ja sen får man skylla sig själv om man får 'skitsjukan' ha ha ha . . .
  Solskenskram/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha.. men du är välkommen dagtid, så behöver du inte palla, och jag kan bjuda på en kopp kaffe.

   Radera