I går kväll så tände jag ett ljus, ett ljus för alla mina kära, som är i himmelen. Å vad jag saknar er <3
I dag har jag åter gjort piroger. Vi äter lite, men så får Sofie med sig hem.
Deg:
2 paket jäst
4 dl mjölk
100 gram smör
10-13 dl mjöl
2 tsk salt
Knåda ihop degen, och låt jäsa till dubbel storlek
Fyllning:
400 gram färs
2 st finhackad lök
4 msk smör
4 tsk curry
4 msk soya
2 dl cream frache
1 burk tomatkross
riven ost
Bryn färsen och löken, krydda med curry, soya och rör ner cream frache, blanda i tomatkrossen och låt puttra en stund.
Låt fyllningen svalna, rör i osten.
Kavla ut runddelar, 16-30 beroende på hur stora eller små du vill ha.
Lägg på fyllningen jämt fördelat på runddelarna. vik ihop pirogen och nyp ihop kanterna med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg.
Låt jäsa i 15 minuter.
Grädda i 200 grader i 15 minuter
Smaklig måltid!
Deg:
2 paket jäst
4 dl mjölk
100 gram smör
10-13 dl mjöl
2 tsk salt
Knåda ihop degen, och låt jäsa till dubbel storlek
Fyllning:
400 gram färs
2 st finhackad lök
4 msk smör
4 tsk curry
4 msk soya
2 dl cream frache
1 burk tomatkross
riven ost
Bryn färsen och löken, krydda med curry, soya och rör ner cream frache, blanda i tomatkrossen och låt puttra en stund.
Låt fyllningen svalna, rör i osten.
Kavla ut runddelar, 16-30 beroende på hur stora eller små du vill ha.
Lägg på fyllningen jämt fördelat på runddelarna. vik ihop pirogen och nyp ihop kanterna med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg.
Låt jäsa i 15 minuter.
Grädda i 200 grader i 15 minuter
Smaklig måltid!
En fin tradition ni har med ljusstöpning. De ser så fina ut.
SvaraRaderaHa´ en bra dag//Anne-Lie
Kul med lite traditioner.
SvaraRaderaVad kul att samlas och stöpa ljus. Det pirogreceptet ska jag testa för det var nytt för mig. Piroger är så gott. Kram
SvaraRaderaJag behöver lite pyssel 😊
RaderaSå fint! Har aldrig stöpt ljus och tror inte hustrun heller. Vilken sötnos i headern! Jag har ny förresten.
SvaraRaderaElsa betyder mycket för mig 😊
RaderaJaså var det dags för ljusstöpning igen, jag vet du alltid gör detta.
SvaraRaderaSå kul och fin gemenskap, som du vet gör icke jag det.
Tack för receptet, älskar piroger, polackerna gör det ofta i olika smaker.
Med curry har jag ej testat, men tar en klyfta vitlök i stället.
Kul med lilla Elsa i Headern.
Kram/ Eva
Haha jag tar också lite vitlök och även paprikor 😃
Radera