lördag 24 juni 2023

Ha en fortsatt trevlig midsommar helg!

 Vi har alltid midsommarfest hos oss. Det är 33 år sedan vi började med detta. Jocke, Bettan och Jan har alltid varit här. Sen har det varierat med övriga gäster. Christina och Tomas kom med för några år sedan,  i år hade vi även bjudit Christians pappa och hans fru.

I och med att Ingemar och Cina skulle till oss, och deras barn, Christians syskon, med respektive skulle till Therese och Christian, och Stefan skulle hjälpa till med löven till midsommarstången, så kom Stefan med förslaget att Cina och Ingemar kanske skulle tycka att det vore kul att vara med och göra midsommarstången. Så jag ringde till Therese, och hon tyckte att det var ett bra förslag, så då ringde jag Cina, och hon sa ja, utan betänketid.

I och med att vi skulle hjälpa till med midsommarstången så blev vi inbjudna på midsommarlunch. Vilket vi, alla fyra tyckte var trevligt. Midsommarstången placerades i vår trädgård, för Stefan har grävt ner ett rör för fågelmataren, och midsommarstången- Efter dansen så gick Therese med familj och gäster hem till deras, och vi satt och väntade på övriga gäster.

Då alla våra gäster var komna började vi med lite dricka, rostat bröd, morot och gurkstavar, salta pinnar, kalkonlökkorv, ölkorv, mumsiga såsen, vitlökscreme frache och osttärningar.
Maten var väl förberedd. Kallmarinerad kycklingfile, sill, och potatis, gräddfil, tzatziki, röd sås, gräslök, räkbakelse, västerbottenmuffins med skagenröra, sallad, kräftor och rostat bröd. Det är första året som vi inte grillar på midsommaraftonen, Stefan tyckte att det var lite avigt, men det var hans ide att inte grilla.
Till kaffet blev det fruktsallad och glass.
Räkbakelsen kan jag definitivt inte äta, västerbottenmuffinsen är också lite för fet för mig. Jag vågade inte smaka den igår, men idag tog jag en till lunch, och det gick bra, jag blev inte dålig. Ibland så måste jag få smaka, men då jag gör det väljer jag mina tillfällen. Det är inte kul att bli dålig om man har gäster, ännu värre om jag är bortbjuden.
Idag är jag trött och sliten. Vi blev bjudna till Cina och Ingemar till deras sommarstuga. Therese med familj skulle dit, men jag tackade nej, för jag orkade inte det. Har haft en vilodag i uterummet.
Stefan och jag har nu gått Helmerrundan med Elsa och Signe, så snart vi är det dags för snarkelådan!


6 kommentarer:

  1. Jag ser att du har haft det mysigt med alla vänner och släkt!
    Ja....Det behövs regn!
    Ha en bra dag!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi har haft det mycket trevligt. Kram

      Radera
  2. Ett bra sätt att börja en ny vecka!
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Förstår att det är roligt att fortsätta med den traditionsenliga midsommarfesten. Hoppas att du hunnit vila upp dej undr veckan. Det är ju faktiskt en hel vecka sedan midsommar. Oj, vad fort tiden går. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, nej, det blev en fullspäckad långhelg. Kalas både torsdag, lördag och söndag. Sen är jag duktig på att köra ihop det, så därför bjöd jag in Therese med familj på en grillkväll. Phu, och i går på fm var jag på stickcafet, idag har jag haft en slappedag.

      Radera