onsdag 7 juni 2023

Mycket att sköta, ingen att skicka!

 Som sagt, ängla-tofflorna är bevis på att jag har haft annat roligare för mig. Så jag har inte legat på latsidan. Kommer knappt i håg allt som jag har haft för mig.

Men i lördags så var Sofie och Fredrik bjudna på bröllop. Vi hade lovat att ha Helmer, så vi körde och hämtade honom då han hade sovit middag. Så mysigt. Han är ju ofta här på dagtid, och sover middag, men han har aldrig sovit över. Så jag tänkte att det är bäst att jag sover jämte honom. Han ligger stilla, och jag sov nog inte i någon djupsömn. 20.15 sov han, och jag la mig innan 21.00. Lika bra de.

Vi hade även en mysig söndagsförmiddag med lillkillen. Sofie och Fredrik kom på lunch och för att hämta hem lillkillen.

Idag då jag var och passade Helmer en stund, la honom på skötbordet för att byta blöja, så tänkte jag om bara några dagar så är Helmer genast en stor kille. Jissus vart tar tiden vägen?? Vi väntar med spänning på att lilla bebis ska komma, jo jag tror att det blir en liten tjej, fast det är jag nästan ensam om att tro.

Grannarna, dvs Therese med familj kunde inte komma i söndags då Sofie med familj var här, så därför bjöd jag hit dem i måndags kväll. Ibland lyckas det att alla kommer samtidigt, och ibland är det roligt att träffa familjerna var för sig.

Vi har det varmt och skönt(?)! Slipper att frysa. Jag brukar duscha varmt, gärna ännu lite varmare. Men idag har det varit mycket varmt, så nu ikväll då jag skulle duscha, så fick jag vrida ner vredet. Var bara tvungen att fråga Stefan hur det kändes att duscha varmare än mig. Det händer inte många gånger per år, bara då det är mycket varmt, och jag har mycket värk.

Nu laddar jag för morgondagen. Frostade av frysen på vinden igår, fick inte plats med två burkar vassle i frysen på logen. Så jag skulle ha bakat bröd idag, men fick ju äran att passa Helmer,  Därför planerar jag för brödbak i morgon, eller får jag slänga vasslen. Fast jag har mer vassle, om inte annat så blir det snart mera.


2 kommentarer:

  1. Att ha småttingar som övernattar är mysigt, men oj vad de stör nattsömnen. Eller, det gör de egentligen inte. Det är bara så att jag inte kan sova när de är här. Lyssnar på varje litet gny och liten vändnig. Kanske de har sparkat av sig täcket också. Eller så är de för varma under täcket. Eller... om de ligger på madrass på golvet (som de får göra här) så kanske de är halvvägs nere utanför madrassen...
    Sedan när jag äntligen sover lite bättre fram på morgonsidan, så vaknar de tidigt, tidigt. Det märks minsann att man inte är van.
    Spännande med nästa lilla som snart kommer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det så. Man är ju lite orolig och rädd om de små hjärtanen.
      Vi har Therese och Sofies 105 cm sängar kvar på deras rum, så jag och Helmer låg i Thereses säng. Stefan och jag har 5 cm nivåskillnad på våra sängar, och en skarv, annars så hade han fått sova mellan oss.

      Radera