torsdag 7 maj 2015

Visst är det bra att spara!

Jag fick för mig att jag skulle åka till Tingsryd som i eftermiddag. Ringde igår och beställde en bil, den skulle komma 13,30. 13,25 gick jag ut och började vänta, och vänta gjorde jag.
13,45 ringer chauffören och säger att han är sen, han var då i Urshult, men han skulle komma om 20 minuter. Det tog 30 minuter innan han kom. Och detta är inte acceptabelt. Annars så är jag tacksam över att jag har färdtjänst, då mitt liv är som det är.

Nå väl, jag kom ner till Tingsryd, och Härlins. Provade ju en klänning i lördags, men var inte nöjd med hur paljetterna var påsydda. De hade en i min storlek utlånad, och den kom tillbaka i måndags, så jag skulle prova den och se om paljetterna satt bättre, vilket de inte gjorde. Nej så det blev ingen klänning inhandlad idag heller.
Men jag skulle kanske ha en kavaj, eller jacka till bröllopet, kanske kan bli lite kallt med bara en kofta. Expediten plockade fram en jacka, en likadan som jag har, fast den är nog 13-15 år gammal.
Tänk vad det kan vara bra att spara på gamla kläder. Och vad pengar jag har sparat idag, igen.
Men jag köpte en skjorta till mannen. Min systerdotter ska snart konfirmeras, och inte kan vi ha samma kläder då som på bröllopet.

Mattes lilla Elsa är så morgontrött, eller så är hon gosesugen. För varje morgon får jag gå upp och väcka henne. Hon ligger ihoprullad i min säng, men rullar över till rygg, och vill bli kliad på magen. Morgon-gos med matte, de e grejer de. Sen är det ju jobbigt att gå ner, så matte får bära ner lilla Elsis-pälsis.

Torsdagskväll, med klarblå himmel, så härligt. Ska nu bli skönt att sova!

1 kommentar:

  1. Bättre lycka nästa gång...
    Du ska se att du får tag på en klänning till slut.
    Kram!

    SvaraRadera