söndag 5 november 2017

Vilken lycka!

Denna veckan har det varit höstlov, men lärarna har inte varit lediga hela veckan, utan de jobbade måndag, tisdag och onsdag.
I tisdags skulle Therese in till universitet i Växjö på någon föreläsning. Det var flera hundra lärare som var där. Hon visste inte när hon skulle komma hem, så hon frågade om jag kunde åka ner till Tingsryd och hämta Astrid på dagis. Det var ju en dum fråga, för givetvis så ville jag det.
Då jag kom till dagis, och Astrid fick se mig så ropade hon högt -momo.
Vi gick till Börjes och köpte lera, så vi kunde baka lite.
En sådan underbar eftermiddag.

I fredags kom Astrid och Signe till mig starx efter 8,00, för Therese och Christian skulle in till opikern, och då de ändå var i Växjö passade de på att handla lite.
Jag hade lite dropp in, Sofie kom hem vid 14-tiden, Therese och Christian kom vid 17-tiden, Stefan och Fredrik kom hem 17,30.
Vilken lycka då hela familjen är samlad.

Det börjar snart att bli dags att göra hemost. Hade funderingar på denna helgen, men det var meningen att Sofie och Fredrik skulle ha sovit över i fredags, så då ville jag inte göra ost som i går. Och det var nog meningen att jag inte skulle göra det i dag, för jag ringde inte bonden som jag köper mjölk utav i går, tur var väl det, för idag mår jag skit.

Tyst och lugnt i huset, jag roar mig med att hålla soffan varm. Stefan är ute o jaktar. Det är inte alls ofta som Stefan jagar längre, men idag följde han med grannen ut på lite rådjursjakt.
Det är minsann inte lätt att hitta på vad vi ska äta.
I fredagskväll åt vi porterstek med potatisgratäng. Det är evigheter sedan som vi åt potatisgratäng. Då vi åt pratade vi om olika maträtter, kom då på att vi inte har ätit taco på två månader, bortsett ifrån att Therese och Christian bjöd oss på tacolåda, Sofie och Fredrik bjöd oss på tacopaj för en månad sedan.
Gissa vad vi ska äta ikväll, jo givetvis så blir det taco.
Men vad jag är sugen på smörgåstårta, får nog göra en till nästa helg.
Det är gott med god mat!

4 kommentarer:

 1. Visst är det gott med god mat. Porterstek brukar jag med laga. Mums! Smörgåstårta är inte heller fel. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är först nu i år som jag har börjat göra porterstek. Och det är ju gott, kan säga att vi är en köttglad familj. vi hade 1,5 kg kött till sex vuxna och Astrid.

   Radera
 2. Vad blir det för mat ?! Vet inte, vad vill ni ha ? !
  Så lät det förr när vi var 6 samlade hemma, sen blev familjen större och större och STÖRRE, nu är vi 20 per vid bordet - borden. De vuxna barnbarnen skaffar 'sällskap' som det heter då blir det ännu fler . . .
  Om det då skulle vara en 'vanlig' middag, då vill de ha köttfärslimpa med en blandning i mitten av bacon,lök hackade rödbetor, potatis och kokta morötter. Men det är sällan vi kan samlas alla på detta vis, möjligen någon vecka innan jul då jag har julmiddag, trevligt för dem men rörigt för mig. Hinner man verkligen umgås med alla, nej tyvärr.
  Gillar sommarens träffar bättre ute i det fria med grillning m.m.
  Förr åt vi mer kött när alla barn bodde hemma, lätt att göra en stor köttgryta att utfodra familjen, hi hi . . .
  Jag och Rolf äter mer fisk och mycket grönsaker nu, jag har aldrig gjort egen taco till oss, bara när barnbarn har begärt det någon gång.
  Men fy vilket klabb, inte kan man äta detta på ett rent sätt, ha ha ...
  Barnfamiljer gillar detta det vet jag, smidigt och lätt serverat.
  Vad är tacolåda ?

  Må väl kram/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det mycket lättare på sommaren, och de härliga grillkvällarna.
   Vi är verkligen en köttätande familj. I fredags hade vi "bara" 1,5 kg innanlår till porterstek, det gick åt till oss, sex vuxna och så Astrid förstås.

   Tacolåda är mycket gott och enkelt!
   Lägg kokt ris i en eldfast form, lägg på tacofärs som om så önskas kan man blanda färsen med ananas och majs, blanda cream frache med vitlök och riven ost och lägg ovanpå färsen, in i ugnen i 225 grader tills lådan fått en gyllene färg.
   Serveras med tacochips och tacosås.

   Radera