torsdag 15 december 2016

Våra skatter!

På sätt och vis så är jag tacksam över våra skatter. Tänker väl inte så mycket på det. Och klagar inte.
Absolut inte då jag tänker på vad jag får för skattepengarna.
Idag beställde jag tre olika mediciner. De kostade "bara" 1752:-, ändå så fick jag 950:- i rabatt.
Fast nu vet jag att nästa gång jag beställer mediciner kostar de mig endast 448:-, förutom om jag vill ha tabletterna som står på receptet, då får jag betala mellanskillnaden.
Mina hemska sprutor som jag bara HATAR, är inte alls billiga. Sex sprutor kostar 30239:-. Jag tar en spruta varannan vecka. Vilken tur att jag inte behöver betala denna kostnad.
Jag tar aldrig medicinen som har ett annat namn än det som står på receptet. Tänk vad lätt det är att då överdosera.
Många på apoteken sätter etiketten på kartongen, och inte på burken. Hur många sparar kartongen? Den slänger jag alltid. Jag har min medicinlista både i datorn och i huvudet.

Idag går jag på halvfas. Vaknade med huvudvärk. Tror att Elsa också hade det, för hon steg inte upp förrän klockan var över 11.
Jag har fixat julkorten färdigt, så idag postar jag dom. Det är nog det ända rediga som blir gjort här idag.
Jag skulle kunna göra "attgöralistan" hur lång som helst. Men vem ser om jag tvättat ur alla skåp, diskat allt, knäskurat golven?? Det blir jul ändå.

Ha en bra dag! Och ta det lugnt!

6 kommentarer:

 1. Julstädningen sparar jag till efter jul, när det verkligen behövs. Det blir alltid så mycket snafs när man plockar bort julpyntet. Jag tycker du ska vila dig så du orkar att njuta av julen. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, ännu en grej vi är lika med, jag städar också efter jul, då allt pynt och julgranen slängts ut. Juldukarna lägger jag på till första advent. Så jag tar det lugnt, tyar inte så mycket.

   Radera
 2. Bra med sjukvården i Sverige. Har aldrig krånglat för mig. Men är ingen frekvent besökare förstås. Städa bör man... men det är en dag imorgon också.
  Ha det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. är tacksam för vår sjukvård. Lite typiskt bara att mina frikort på sjukresor, sjukvård och läkemedel går ut samtidigt, typ i septemder-oktober varje år.

   Radera
 3. Håller med dig om städningen,,,jag blir mer och mer slarvig varje år. Det blir jul ändå. Hemska priser på medicinen. Idag sitter jag med huvudvärk och fryser...Ingen förkylning till jul, Tack!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är vi två, som fryser och har huvudvärk.

   Radera