torsdag 11 februari 2016

NEJ, jag vill inte!

Då jag har gått in på vissa sidor, typ banken, apoteket, mm med mitt Bank-Id så har det kommit upp att mitt Bank-Id gäller endast ett visst antal dagar. Idag var det bara giltigt i 3 dagar. Jag har mobilt bank-id, men vill ändå ha det vanliga.
Jag ringde till banken, men där hänvisade dom mig till Supporten. Tänk vad enkelt det är, då killen satt och sa precis vad jag skulle göra. Tack till Supporter-killen, Sparbanken Eken.

Vissa grejer är enkla och roliga. Andra saker är inte alls roliga.
Som typ Humira. Jag vill inte alls börja med Humira-sprutor. Men det är två läkare som vill att jag ska börja med dom. Första gången ska jag ta två sprutor, där efter är det en spruta varannan vecka. 
De två första gångerna ska jag in till Gastro-mottagningen på lasarettet, sen ska jag själv ta dessa hemska sprutor. Läkarna tycker att jag är för sjuk i min crohns sjukdom. Därför ska jag ha dom.
Det är inte klokt, denna paket med sex stycken sprutor kostar 29 767,50. Nej jag ljuger inte den kostar tjugonio tusen sjuhundra sextiosju kronor och femtio ören. Helt sanslöst. Det är iallafall tur att vi har skatter, och högkostnadsskydd på läkemedel.
Och NEJ, jag vill inte........ 

4 kommentarer:

 1. Inte klokt vilket pris för sprutorna. Jag har också fått en chock när jag skulle betala för ett par tabletter, de kostade 2000:- det tyckte jag var mycket för 5-6 år sedan.
  Nu har jag bakat bröd och så har jag kollat upp vilka fröer som ska i jorden nu, måste köpa lite "Flitiga lisa" frön på Börjes i morgon. Sen ska det planteras, det är ju trots allt så roligt när de första små plantorna tittar upp.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid lika kul att så fröer, och sen se dom komma upp.

   Radera
 2. Det är verkligen tur att det finns högkostnadsskydd. Blir det stor förändring om du börjar med sprutorna? Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är i skov i crohns sjukdom, dvs tarmarna är inflamerade, och så har jag för mycket diareer och är på toaletten för många gånger per dag. Läkarna tror att det ska bli bättre med sprutorna. Men jag är "skiträdd", det är hemska biverkningar. :(

   Radera