tisdag 13 augusti 2024

Kräftfiske!

 Nu har kräftfisket kommit igång. Premiären var den 3/8. Stefan och jag fiskade då här i Linnerydssjön, men kräftfisket var totalt värdelöst, lika dåligt som då pesten kom.

Min bror har semester, så förra veckan var han här nere i sitt hus, han hade tänkt att fiska kräftor, och eftersom han inte fick med sig sin fru ner, så frågade han Stefan om hjälp. Men så ångrade han sig, och skulle inte fiska. Men vi skulle ändå ut till honom, så då sa vi att vi testa fiskelyckan i Kinnen, sagt och gjort. Vi hade 29 burar, och fick massor, fast många var små, så vi slängde nog i flera hundra, tog 52 kräftor med oss hem.

Då vi rodde in mot land så var det så fint vid båtlandet.


Tillbaka på land så tog jag ett kort upp mot Cliftons hos, han har det så fint.

Här stod jag på Cliftons altan, en fin utsikt ner mot sjön.

Då vi sitter hos Clifton fick ett telefonsamtal, Det var Therese som ringde och undrade om vi ville ha kantareller, inte säger man ner till 5 liter kantareller. Så när vi kom hem på fredags förmiddagen kom Astrid med hinken, och så undrade hon om vi skulle ut i skogen och plocka mera. Klart att vi ville det.

När man är i skogen så kan man verkligen njuta av alla lingon. Finns ju hur mycket som helst.

Tänk vad mycket svamp det finns i år, bara att plocka, rensa och förvälla. Gott att ha i frysen.


Det är alltid svårt att veta vad man ska äta till lunch och middag. I fredags lyckades jag verkligen att fixa till en närodlad meny. Älgbiffar, älgköttet kommer ifrån Åskefälla, där jag växte upp, egenodlade potatis, sallad, gurka och tomater, hemkokt lingonsylt, lingonen har jag köpt av en thailändska, som bor i Älmeboda, ev har hon plockat lingonen här i Linneryd, kantarellerna i såsen är plockade här i Linneryds skogen, och till detta drack vi rabarbersaft, och rabarbern är ifrån vår trädgård. 

Idag har Sara och jag varit hos Erno och fortsatt med operation rensning efter mamma. Phu, när vi är färdiga så ska vi njuta!!













5 kommentarer:

  1. Ja skogen är full av både kantareller och lingon. Bara att ta för sig. Kräftor, det var det många år sedan vi fiskade... eller åt.
    Älgkött blev det inget alls förra året.
    Ha det fint! Kram //Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stefan slutade att jaga älg för några år sedan, så då blev vi utan kött. Men för tre år sedan kom jag på att Clifton jagar älg gratis i vår skog, tog köttet och sålde, så då tyckte jag att jag ska ha köttet. Helt rätt tänk, Clifton höll med mig. Stefan och jag köpte gården av pappa, Sara och Clifton har ingen mark, bara varsitt hus. Det gäller att vara om sig och kring sig. Lingon köper vi, plockade, ofta i Linnerydskogen, rensade och paketerade i 2-liters påsar, smidigt.

      Radera
  2. Lite kantareller har jag hittat, och lingonen är inte riktigt mogna än.
    Det är härligt att kunna ta till vara det lokala utbudet av läckerheter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här hos oss är lingonen stora och mogna. Tyvärr så klarar jag inte av att plocka bär, svampen är inte lika påfrestande.

      Radera
  3. Visum i Irland är indelade i två kategorier: kortare vistelse (C-visum) eller långa vistelser (D-visum). Inom kategorin korta vistelser finns turistvisum och korta familjevisum. Inom kategorin långa vistelser kan sökande ansöka om visum för företag, arbete, student, make, familj och pension.

    SvaraRadera