fredag 7 juni 2024

Snart midsommar!

 Om två veckor är det midsommarafton.  Vi har alltid midsommarfest hos oss, det har vi haft sen 1990. 

Så idag sitter jag i uterummet och planerar. Fast jag vet inte ännu om vi blir 5, eller 7, eller 9 personer. Men lite snapsvisor och någon lek måste vi ju ha.

Då våra barn var små började vi festen till lunch, köttbullar, sill och potatis. Därefter gjorde vi midsommarstången, innan vi dansade så fikade vi. Och på kvällen kunde det bli kärlknöl eller något grillat. Senare på kvällen hade vi jordgubbstårta.

Barnen är vuxna, så de får skaffa sig egna traditioner.

Nu börjar vi festen kl 17,00. Menyn kan variera lite, men givetvis så finns det sill och nubbe. Till kaffet får det bli fruktsallad med jordgubbar och glass.

En trevlig kväll med goda vänner!

7 kommentarer:

  1. Oj, så du fixar. Förhoppningsvis blir det midsommar med döttrarna familjer I Halmstad. Måste vara drägligt väder...inte dagsregn. Hoppas att det regnar över under de närmaste dagarna...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är alltid trist om det regnar på midsommarafton. Vi sitter i uterummet, endast två gånger på 34 år som det har varit så dåligt väder så vi har suttit inne.

      Radera
  2. Anna-Lena var det...I Grimsås

    SvaraRadera
  3. Känns som det kan bli precis lagom och bra.

    SvaraRadera
  4. Midsommarafton måste det vara fint väder för det hör till att man ska sitta ute och äta. Vi får hålla tummarna. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi sitter alltid i uterummet, men vi är ändå lite beroende av vädret, eftersom uterummet är fristående. Vi hoppas nu att det regnar av sig nu innan midsommar! Kram

      Radera