torsdag 20 juni 2024

Sommarlov!

 I måndags åkte mamma och Erno på en bussresa ner till Österlen. Ett stopp var bla på ”Ingelsta Kalkon ”

Deras lökkorv är mycket god. Tyvärr så får jag inte tag på den här hemma. Så jag bad mamma handla lökkorv för 500:-, det blev 7 korvar. Nu klarar jag mig iallafall över sommaren. För den kan man äta som lökkorv, tom Stefan tycker om den.
På deras hemsida finns inga prisuppgifter, så jag mailade dem. Kortfattat så upptäckte jag direkt att det är mycket dyrare hos dem än vad man kan köpa i affärerna här om kring. Pastarami kostar 38.50:-/hg, Börjes tar 269:- Kalkon bacon kostar 24.90 :-, och Börjes tar 17,90:-/hg. Nu hade jag bett om flera andra prisuppgifter, men då jag upptäckte att de var mycket dyrare än här hemma, så bad jag mamma att endast köpa lökkorven, för den får jag inte tag på. Trist då tillverkarna är dyrare än butikerna. Fast ännu mera trist är att affärerna som haft lökkorven inte har den längre. 

Nu har Astrid och Melker sommarlov, fast Therese har inte slutat jobba. I måndags kväll fick Therese ett meddelande att de har magsjuka på Förskolan/fritids. Så Therese hundrade om Astrid och Melker kunde vara hos mig tisd-onsd, klart att de fick det.

Både i förgår och igår kom A & M in till mig innan frukosten.  De ville ha varm o´boy, macka med kalkonpålägg och stekt ägg utan gula.  Så jag åt macka med kalkonlökkorv, stekt ägg med tre gulor, apelsinjuice och kaffe, mycket gott, om ni frågar mig.Vilken underbar start på sommaren för mig. Och det jag skulle ha gjort idag, det kan jag göra en annan dag. Fast jag hade behövt städa innan midsommarafton, då har vi fest, och ev nattgäster.


I förgår då vi gick morgonpromenaden med Elsa plockade vi lite blommor. Så kul att gå och småprata, utan något gnäll att de inte ville gå. Vi fick till två fina buketter.


I går var vi hos veterinären med Elsa. Matte har knöl-forbi. Inte helt utan anledning. Veterinären sa rent ut till oss att han vill inte operera henne igen, för det sitter så illa till att de inte kan få bort allt. Och han vet att vi inte vill att hon ska gå igenom en sådan smärtsam operation igen. Tacksam för att han säger detta rent ut, givetvis så ska hon inte plågas. Det gäller nu att vara observant på knölar och det allmänna hälsotillståndet. Vi kan ha henne kvar ifrån veckor-månader. Ingen vet hur tumörerna kommer att växa.  Å mattes lilla bebis. Hon kommer ju i första  där efter kommer några andra.... ingen nämnd och ingen glömd.



lördag 15 juni 2024

Bästa sommarlunchen!

 Finns det något godare?


Grillad korv med bröd och jordgubbar med mjölk!

Helt klart sommarens godaste sommarlunch!

måndag 10 juni 2024

Kan inte förstå!

 Förra året hade Sofie svarta tomater. Då vi åt middag, så tog jag ett par frö. I år petade jag ner fröna, och ett frö grodde. Nu jag jag årets första tomat, om än så liten, så är det en svart tomat. Häftigt!

Värmen har gjort att veden har torkat. Stefan har börjat att köra in. Men en dag kom han in och frågade om det hade regnat, vilket det inte hade. Han tyckte att det var lustigt, för lite av den torra björkveden var nu blöt.
Kan inte förstå varför han tyckte att det var lustigt, lägger han veden så nära trädgårdslandet, så är det ju klart att även veden får sig en dusch.


fredag 7 juni 2024

Snart midsommar!

 Om två veckor är det midsommarafton.  Vi har alltid midsommarfest hos oss, det har vi haft sen 1990. 

Så idag sitter jag i uterummet och planerar. Fast jag vet inte ännu om vi blir 5, eller 7, eller 9 personer. Men lite snapsvisor och någon lek måste vi ju ha.

Då våra barn var små började vi festen till lunch, köttbullar, sill och potatis. Därefter gjorde vi midsommarstången, innan vi dansade så fikade vi. Och på kvällen kunde det bli kärlknöl eller något grillat. Senare på kvällen hade vi jordgubbstårta.

Barnen är vuxna, så de får skaffa sig egna traditioner.

Nu börjar vi festen kl 17,00. Menyn kan variera lite, men givetvis så finns det sill och nubbe. Till kaffet får det bli fruktsallad med jordgubbar och glass.

En trevlig kväll med goda vänner!

måndag 3 juni 2024

Mormor-fredag!

 Helmer är 15-timmars barn, dvs han är på förskolan 5 timmar, tid-onsd-torsdag. Dvs han är ledig måndag och fredag. Frågar Sofie Helmer vad de ska göra på fredagen, så ska han hem till mormor.


Förra fredagen bakade Helmer och jag tårta till morsdag, men tyvärr så blev han sjuk. I fredags så skulle Helmer till mormor och äta tårta, men den var ju slut. 

Men vad gjorde det, när Helmer fick baka kladdmuffuns, och slicka visparna och skeden. Därefter bjuda kusinerna på mellis.

Än så länge är Ture för liten för kakor och andra sötsaker.