onsdag 18 oktober 2023

Fina dagar!

Så det gäller att passa på och njuta. Fast jag tycker att alla årstider är fina, bortsätt ifrån blåst, regn, hagel, snöstorm och slask. Jag har försökt att påbörja lite trädgårdsarbete. Men jag har så mycket annat roligt för mig. 

Oktober bjuder oss på både fina dagar, men även blåsiga dagar. Förra veckan blåste det så pass att en liten ask blåste ner över den lilla byvägen nedanför vårat.
I sommar har vi haft 3 kor med varsin kalv gåendes bakom ladugårdarna. Men förra veckan så var det en av kalvarna som tyckte att det var grönare den andra sidan staketet. Jädrans vad korna råmade. Jag ringde ägaren, som var upptagen långt iväg, men han fick tag på en granne som kunde hjälpa till. Vi var ett mycket bra team, Richard och jag. Dagen efter hade samma kalv åter gått ut, men innan Hasse hann komma så hade hon gått tillbaka in i hagen. Det började bli dåligt med bete, så Hasse kom med en rundbale med hö, smaskigt tyckte kossorna. Men i lördags kom Hasse och Christina och hämtade hem korna. Fast de kommer tillbaka nästa år.
Förra veckan hade jag lite blandat på agendan. Våra bästa vänner, hans pappa har somnat in, så vi var på begravningen, inte kul, men man vill ju följa med till den sista vilan.
Sen hade jag en del förberedelse, skulle baka rulltårta till 40 personer, göra smörgåstårta som jag kan äta. I lördags hade vi Astrid och Melker hos oss, de fick följa med till Församlingshemmet i Hovmantorp, för vi skulle hjälpa Sofie att duka. Och i söndags var det dop, lille Ture Birger Sjöqvist skulle döpas.
Han var så nöjd och glad under hela tiden i kyrkan.
Iväntan på att Sofie, Fredrik och Ture skulle komma in till församlingshemmet så fick gästerna gå en tipsrunda, därefter bjöd jag dem att ta mat. Då alla ätit så gick Sofie och Fredrik igenom svaren på tipsrundan, och vi föräldrar diskade undan tallrikarna. Det var ingen mening att jag gick tipsrundan, för jag kunde alla svaren. Vinsterna på rundan var hemstöpta ljus, och de hade jag stöpt. Därefter blev det kaffe och kakor. Allt flöt på jättebra. Kyrkan började kl 14.00, och allt var färdigt, och församlingshemmet städat efter oss innan klockan var 17.30.
Skönt för Sofie och Fredrik att de kom hem så tidigt med barnen.


2 kommentarer:

  1. Många händelserika dagar där. Trevligt med kor och kalvar så nära, det ger lite extra trevnad med djur.
    Begravning och dop. Sorg och glädje. Sån´t är livet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dop och begravning, så är det hela tiden i vår värld. Tidens gång.
      Kossorna är mysiga, Astrid har verkligen tumme med dem, de kommer direkt då hon pratar med dem.

      Radera