tisdag 14 juni 2022

Semester aktivitet!

 I år var det åter dags. Stefan har hållit på att sopa och tvätta huset. I fredags kom Fredrik och satte upp hans ställning. Så i fredags kväll tvättade Stefan denna gaveln. Och i lördags kom Fredrik tillbaka och satte upp ställning på andra gaveln, så den sidan blev också tvättad.

Då ställningen ändå var uppsatt, så kom jag med förslaget att Stefan skulle måla högst upp. Då slipper vi att ha ställningen igen. Vi vet ju inte när den är ledig igen. Sagt och gjort, nu är båda gavelspetsarna tvättade och målade, både det vita och rödfärgen.

Fredrik skulle komma tillbaka, för att plocka ner ställningen i söndagskväll. Han tog med sig Sofie och Helmer. Då vi ändå skulle grilla, så sa jag till grannarna också. Trevligt att ha hela familjen samlad.
Astrid och Melker kom bort till mig och ville att jag skulle gå ut på vägen, så att de skulle måla på vägen med vägkritorna. Jag hade inte tid med detta, så de fick måla på vår trappa. Den blev så fin.

I fredags gick slutade skolorna här, men lärarna jobbar vidare. Therese slutar i dag. Sofie jobbade igår. (hon är mammaledig, men ska börja jobba i augusti.) Hon frågade om jag kunde ha Helmer. Klart att jag ville. Stefan tog semester, så vi körde och hämtade Helmer och Hugo. Vi tog Sofies bil och hon tog vår.
En mysig dag, fast jag fick inte Helmer att somna i spjälsängen. Han somnade i min famn, sen la jag över honom, där sov han gott, och jag kunde förbereda lunchen. Och Stefan var på logen och städade.
Då Sofie jobbat färdigt kom hon och hämtade Helmer och Hugo.
Vilken mysig dag! Det är underbart med barnbarnen.


4 kommentarer:

 1. Visst är det härligt med barnbarnen!
  Smart att använda byggställning och inte bara stege, då man jobbar på husets utsida. Och tryggt!
  Ha det gott! Kram //Anna-Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vårt hus är för högt, så det hade inte gått med bara en stege. Sist vi målade hyrde vi en skylift, men ställningen var bättre.

   Radera
 2. Jobbigt, det där att måla om hus. Men skönt, när det är gjort. Ni får fira men en liten semesterresa sedan... Anna-Lena

  SvaraRadera
 3. Det är mysigt att få rå om barnbarnen .Huset blir fint!!
  Sv..Det har nog tagit lång stund att göra ett sådant konstverk. Och tänk!! Allt är borta när det regnar :-)
  Kram!

  SvaraRadera