onsdag 9 september 2020

Jag har varit i fyllan!Förra helgen hade vi bjudit hit goda vänner på kalas. Jag kände att jag inte orkade med att laga mat. Så jag bestämde mig för att beställa planka ifrån vår lilla affär här i Linneryd.
Man brukar bara få bröd och potatissallad, men hos Handlar´n får man potatissallad, bröd, vindruvor, smör, 5 olika ostar, 3 paketer kex, rostad lök. rostbiff, kycklingfilé, kassler, men eftersom jag inte äter griskött så fick vi grillat kycklingpålägg. Rejält tilltaget.
Köttet, frukterna och potatissalladen gick hand i hand, det var perfekt för vi fick inte en massa frukter över. Då köttet var slut, så var även frukterna och potatissalladen slut. 
Plankan var så stor att det räckte till söndagslunch också, både till oss och ungdomarna.
På min födelsedag kom Stefan hem med en fin buket med röda rosor!
Och eftersom vi även hade förlovningsdag, så åt vi oxfilé (som också var köpt hos Handlar´n) 
och potatisduchesse, beasås till Stefan.
Och röd sås till mig. Rostad sparris är ju också himla gott.

I lördags kl 12.00 hade jag bjudit våra föräldrar på kalas. Jag hade insett mina begränsningar, så det blev åter en fin planka ifrån Handlar´n, då vi bjuder gäster som älskar kräftor, så bjuder vi på kräftor, de låg ju i frysen, så det var enkelt, sen vet jag ju om att gästerna gillar min ostkaka, den låg ju också i frysen och väntade på att bli uppäten. Det behöver inte vara omständigt till ett trevligt kalas.

Fast jag är ändå duktig på att köra ihop det!
Jag hade bjudit hit ungdomarna kl 16,30 på kalas.
Det fick bli tacolåda och tacofläta. Den som inte gillar det ena, kan ju äta det andra.
När Astrid och Melker hade somnat kom kräftorna fram, igen.
Till kaffet tog vi ännu en repris, ostkaka. Den uppskattades lika mycket på kvällen som på dagen.
Ps. Jag fick en fantastisk fin orkidé av ungdomarna. Det är nog ibland de finaste jag sett. Fick en fin av mamma o Erno och en av pappa o Lehna också, de vet att jag gillar orkidéer.

2 kommentarer: