fredag 14 oktober 2016

På promenad!

Idag har vi en härlig dag. Elsa satt ute och njöt innan vi tog oss på en promenad.
Idag fick även kameran följa med oss ut. Det är ju så vackert i vår natur.
Det fick bli "Helmer-rundan" idag. Det är inte alltid som Elsa vill gå den rundan.
+ 9 grader och lite blåst. Jag har fått en maskin tvätt torr ute idag, lakanen är nästan torra, badlakanen och handdukarna hänger fortfarande ute, de blir nog inte helt torra, men torkar snabbt sen då de kommer in.
Där borta i huset har vi just nu dottern med familj inneboende. Husen ligger ganska så tätt, eller... det gör de nog inte. Om man jämför med hur tätt husen ligger i villaområden.
 Det är stora trädgårdar till båda husen. Stefans föräldrar bodde i huset där Therese nu bor.
 Så jag vet vad det innebär att bo nära föräldrar och svärföräldrar. Det är både på gott och ont. För vår del så övervägde fördelarna.

Gott om fruktträd har vi också i båda trädgårdarna.
Tur att vi har en stor bra matkällare. För vi har en massa äpplen.
Vi har nog totalt kokat 20-25 liter mos. Jag försöker att ge bort så mycket äpplen jag bara kan, och lite där till. Så en del har vi blivit av med.
Från början så var alla lådorna fulla. tyvärr så har det allaredan börjat ruttna, så jag slänger ut något varje dag.
 Tänk, idag är det den 14 oktober, och daliorna blommar fortfarande. Min mormor och morfar sa alltid att daliorrötterna ska inte grävas upp förrän efter det att frosten har tagit dom.
Och vi har ännu inte haft första frostnatten i höst.

Trevlig helg!!

6 kommentarer:

 1. Du har en jättestor matkällare och jag förstår att det behövs när du är så flitig med att ta tillvara allt. Skönt kan jag inte påstå att det är här. Det är svinkallt. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är nöjda med matkällaren. Mamma lägger in gurkor, pumpor, rödbetor mm och förvarar det i källaren. Jag själv har bara gele.

   Radera
 2. Hej, nämen vad trevligt att dottern har flyttat med familj nära er.
  Det är ju verkligen toppen, tror inte att de eller ni kommer att ångra det beslutet. Både ni och de behöver varann då och då, man får umgås som man vill. Jag tycker det är positivt och det måste Therese ochså göra för annars hade de inte 'tagit över' stället.

  Mamma Mia vad mycket äpplen m.m. ni tagit reda på, bravo !
  Bra ordning på allt.
  Trevlig helg kram/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi vet inte om dottern vill bo här, för just nu så bara provbor de här, de har kvar sin lägenhet fullt möblerad. De har bara tagit med sig sina kläder och mat. Vi har möbler i huset.
   De har inte bestämt sig för var de vill bo ännu.

   Radera
 3. Så roligt att Therese flyttat hem igen. Trivdes de inte i Tingsryd?
  I år är det ett riktigt äppelår
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, Therese har inte flyttat till Linneryd. De bor kvar i Tingsryd, men provbor här. Vi har huset möblerat, så de har bara tagit med sig sina kläder. De vet väl inte riktigt var de vill bo.

   Radera