tag:blogger.com,1999:blog-3679178903041394293.post6500926206944169363..comments2024-03-20T14:21:42.014+01:00Comments on Lisa i byn: Gott att ha i frysen!Lisa i bynhttp://www.blogger.com/profile/04713808782730074587noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-3679178903041394293.post-38198434173359845692021-09-23T10:58:09.014+02:002021-09-23T10:58:09.014+02:00Det hade varit bra om de hade kommit överens istäl...Det hade varit bra om de hade kommit överens istället för att slåss!<br />Ha en bra dag!<br />Kram!skåningenhttps://www.blogger.com/profile/16222190736693626422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3679178903041394293.post-12766490941631884412021-09-23T07:44:22.992+02:002021-09-23T07:44:22.992+02:00Jag ska koka lite mera mos, både av äpplen och pär...Jag ska koka lite mera mos, både av äpplen och päron. Yngsta barnbarnet ska snart börja med smakportioner, så då kan det vara gott med lite päronmos också.Lisa i bynhttps://www.blogger.com/profile/04713808782730074587noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3679178903041394293.post-69296269985834260772021-09-21T21:20:14.537+02:002021-09-21T21:20:14.537+02:00Har lite äpplen i det gamla äppelträdet. Inte rikt...Har lite äpplen i det gamla äppelträdet. Inte riktigt färdiga än. Plockade en spann fallfrukt... superfin... hos dotterns granne idag. I morgon får det bli äppelmos! Kram!femfemmanhttps://www.blogger.com/profile/10209673189782072454noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3679178903041394293.post-52550247983516070692021-09-21T16:29:29.981+02:002021-09-21T16:29:29.981+02:00Ibland så undrar man varför det ska vara så mycket...Ibland så undrar man varför det ska vara så mycket socker i allting. Då jag kokar saft tar jag inte ens i hälften av sockermängden som det står i receptet, och inget i äppelmoset, däremot så kan jag lägga i ett par kanelstänger då jag kokar äpplen, Gott!<br />Har du ingen bekant i din närhet som har gott om äpplen? Vi brukar ge bort till vänner och bekanta, slippa köra ut dem i skogen.Lisa i bynhttps://www.blogger.com/profile/04713808782730074587noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3679178903041394293.post-5136163840565871142021-09-21T16:14:54.675+02:002021-09-21T16:14:54.675+02:00Äppelmos är gott, tycker jag. Jag har gjort mos ti...Äppelmos är gott, tycker jag. Jag har gjort mos tidigare när jag bodde i Falun. Tillsatte socker som det stod i receptet, och det blev alldeles för sött. Då uteslöt jag det helt... och det blev mycket godare. <br />Jag skulle gärna göra lite nu med om jag kunde få tag på äpplen för en billig penning. Men några 50 liter skulle det inte bli.Anna-Lenahttp://mammselen.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3679178903041394293.post-44514654761805015972021-09-21T10:21:50.858+02:002021-09-21T10:21:50.858+02:00Tack! Gott att ha i frysen.Tack! Gott att ha i frysen.Lisa i bynhttps://www.blogger.com/profile/04713808782730074587noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3679178903041394293.post-7956993586626008952021-09-21T10:21:25.814+02:002021-09-21T10:21:25.814+02:00Det gäller att ta vara på äpplen. De är så goda at...Det gäller att ta vara på äpplen. De är så goda att det inte behöver något socker där i moset. Det köpta äppelmoset är inte gott, det sötade är för sött, och det osötade är för surt. Lisa i bynhttps://www.blogger.com/profile/04713808782730074587noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3679178903041394293.post-31052211077472344232021-09-21T10:12:17.124+02:002021-09-21T10:12:17.124+02:00Så duktig du har varit som har kokt så mycket äppl...Så duktig du har varit som har kokt så mycket äpplemos!<br />Ja det var ett mysigt besök!<br />Ha en bra dag!<br />Kram!skåningenhttps://www.blogger.com/profile/16222190736693626422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3679178903041394293.post-39456708404698591242021-09-21T09:42:10.320+02:002021-09-21T09:42:10.320+02:00Oj, så flitig du är! Några äppelträd har vi inte, ...Oj, så flitig du är! Några äppelträd har vi inte, men ett plommonträd. Det har varit överfullt med plommon. Tyvärr går det ju inte att äta hur mycket som helst, och jag kokar inte in något eftersom vi inte äter varken sylt eller marmelad. Jag minns när jag var yngre och led av överskottsenergi. Då kokte jag in ättiksplommon. Det är en svunnen tid. KramGunnelhttps://www.blogger.com/profile/15651659714385500078noreply@blogger.com