tisdag 31 juli 2012

Hela kroppen hänge ihop!

För drygt en vecka sen fick jag mycket ont i vänster axel, värken gick ner i armbågen, underarmen vidare ner i handen och lillfingret..Jag brukar ha ont där men inte på detta viset. Jag har masserat armbågen-underarmen så i fredags hade jag fått ett blåmärke där.
Så idag när jag var hos min sjukgymnast berättade jag detta för henne, hon trycker lite fram och tillbaka i nacke och bröstrygg, konstatera att det kommer typ ifrån c6-c7. Men även hela vänstra sidan av ryggen är mycket spänd. Då kom funderingarna, eftersom hela kroppen hänger ihop, och jag har mycket ont i länd-ryggen ner i benen, är det en försvars mekanism som ger signaler upp i bröstryggen, nacken och ut i armen, hummm...???? Vem vet???


Nu har även halsen satt stopp! Har en plugg i halsen när jag ska svälja.
Är det crohns som spökar? eller är det min motorik störning i strupen? vet inte om jag har motorik störning pga crohns. 
Har haft jättesvårt att äta i dag.
Jag är lite knäpp, för jag längtar tills jag ska få min kallelse till en gastro undersökning.


I natt hade jag besök av herr plugg i halsen-kan inte svälja, tur iallafall att jag inte har ont i halsen,,,.. eller inte... 


Snart ska jag åter till Jönköping för mina länd ryggs problem, bra de. Tänk att bli av med lite av all värk... =0)


 Mamma var på bättringsvägen, men tyvärr så har det blivit ett bakslag, hon får inte alls komma hem i morgon =0(

måndag 30 juli 2012

Kalas och marknad.

I går sov jag nästan hela dagen.
På kvällen åkte vi till Ingelstad, mannens systerson fyller 18 år på fredag, så det blev ett tidigt kalas.
Tack för en trevlig kväll med god mat och dryck.

Idag har det varit lite småplock. Efter lunch körde vi till Tingsryds marknad. Jag köpte som alltid en burk honung, Mannen sin ål, och dottern några godisremmar.
Innan bilen kördes hemåt var vi inne på Hallabro el. Vi köpte en dammsugare och en vattenkokare till dottern som hon får nu i inflyttningspresent, själv så köpte hon en soda stream och ett strykjärn.

Det är glädjande att mamma mår bättre, fast hon är inte bra ändå. Får kanske komma hem på onsdag.
Själv så är det katastrof i min hals, har inte ont men kan knappast svälja, det är stopp. Det är nästan så jag längtar efter att få göra gastroskopin för att få reda på om det är crohns som härjar eller det bara är min motorik-störning som gör sig påmind.  Och sen min härliga värk på det.
Jag har ett dansande liv på rosor, men tyvärr så är det taggiga rosor som jag hela tiden stampar på.

Vår dator har länge varit dålig, så jag har lånad dotterns dator. Tycker även bättre om att sitta vid köksbordet än uppe vid skrivborden. Nu har den gamla havererat, och dottern ska nu flytta så då tar hon med sig sin. Så jag bad dotter DÄ med sambo, dom är datoransvariga hos oss, att fixa en dator till mig. Så dom köpte en åt mig, som dom tyckte att jag skulle ha, installerade det som skulle. Nu har jag haft den sen i torsdags. Har fixat med mina mail, överfört bilder, även lagt in bilder på den externa h-disken, Känner mig mycket nöjd med mig själv, då jag inte är så teknisk på datorer.
Fast jag har koll på korten som jag tar, lägger in i olika mappar. Så jag har bra koll på dom ny-tagna bilderna.
Nu så ska jag se om jag får besök utav John Blund, vill inte träffa någon annan, tyvärr så är det inte jag som bestämmer mitt herrbesök nattetid.

Puss o Kram, God Natt!

lördag 28 juli 2012

Sommargrillningar!

När jag var hemkommen ifrån min Växjöresa i går och hunnit att landa efter läkarbesöket, och mammabesöket, så var det dax att förbereda kvällens grillning.
Vi hade bjudit hit några vänner till oss, sådana vänner som tillåter mig att vara ledsen. Det var inte första gången dom var här då tårarna kommer på mig. Faktiskt skönt med någon utomstående att prata med.
Vi satt ute i trädgården, grillade och åt, hade en bra kväll, trevligt umgänge.


I dag efter lunch körde jag åter till Växjö för att hälsa på min mamma, min syster var också där.
Huvudet har värkt hela dagen, trodde att det skulle försvinna med regnet och åskan, men ack vad jag bedrog mig.Väl hemma la jag mig och vilade, innan det var åter dax att förbereda lördagskvällens grillning.


I kväll kom dottern DÄ med sambo och hunden Signe hem och åt med oss. Klart det blev grillat.
Vi har även ikväll haft det mycket trevligt. Å vad jag blir glad när ungdomarna är hemma på helgen och äter med oss. Fullt bus på Elsa & Signe.


Nu är det dax att trilla i snarkelådan, så jag tyar med morgondagen.
Puss o kram, god natt!

fredag 27 juli 2012

ingen rolig dag!

Idag hade jag ett läkarbesök på gastro.
Så jag körde in till Växjö lite tidigare, lämnade Elsa hos min man på jobbet. Sen körde jag o hälsade på mamma på hotel CLV, inte alls kul. Fy vill inte se henne så sjuk.....
Därefter gick till mitt läkarbesök. F-N vill inte höra på läkaren, vill vara frisk!
Vissa prover är jättebra, MEN det finns någon aktivitet i min Crohns. Men var den sitter vet vi inte.
Inte nog med att mamma är så sjuk, så har jag mitt djävulskap.....
Nu ska jag på magnetröntgen, för att kolla så inte crohns bosatt sig i tunntarmen. gastroskopi för att kolla hur min crohns i strupen ser ut, och vidare kolloskopi hur min tjocktarm mår.
Läkaren pratade om att återuppta Remikade , eller ev. testa humira. giller inget dera.
Blir bara så less på allt.
Läkaren sa att jag drabbats hårt av alla biverkningar av crohns med all värk. Mehtotrexate och alla värktabletter som jag har hjälper inte alls mot all led och muskelvärk som jag har. Jaså behållen vara..... Och så fibromyalgin på det. Vad jag blir less på detta.
Återigen, ni som är friska, njut av livet!
 Vad är  en bal på slottet????????
PHuuuuuuu!

STOPP!!

NEJ, STOPP! Nu får det vara nog!
Att det alltid ska vara någon som har ett djävulsår.
I år är det mamma som har det  =0(
Hon har i år varit flera gånger på det hemska hotellet CLV. Har även besökt Ljungby och Eskilstuna.
Nu i tisdags var hon på återbesök på gastro i Växjö. Läkaren ska nu ta tag i hela hennes sjukdomsbild, med olika röntgen och undersökningar, det tackar vi för, inte alls kul med en sjuk mamma.
Redan i går em var hon på fyslabb för ultraljud av hjärtat.
Tyvärr så hann hon typ hem, innan hon fick hemska magsmärtor. Ringde då efter en sjukbil, men fick avbeställa den, för att istället åka den gul-gröna taxin, ambulansen.
JÄVLA SKIT!! ursäkta mitt ordval!
Hon har tarmvred. Hoppas att det löser sig själv, så hon slipper ännu en operation.
Jag blir så trött och ledsen.
Varför ska GUD straffa oss på detta viset??
Vad har vi gjort för ont??

onsdag 25 juli 2012

Sommarvärmen!

I eftermiddags hade vi bara 27 grader ute och 30 grader här inne i huset.
Det var inte svalkande att duscha. Jag kan ju heller inte duscha i kallvatten, men det hade varit skönt.
Vi var bortbjudna i kväll. Till min mans barndomsgranne och hans fru. Dom har ett fint litet torp här i byn. Alltid lika gott och trevligt att träffas.
Tack för i kväll!

tisdag 24 juli 2012

Dagarna dom går och går....

I lördags kväll bjöd jag hit min syster, svågern, deras dotten med en kompis.
Lite så där oplanerat, det är inte lätt att bjuda dom under sommar halvåret, då dom lever sitt liv i husvagnen på Öland. Men denna helgen var dom hemma för söstra mi började jobba i går.
Det är minst lika trevligt planerat som oplanerat.
Söndagen och gårdagen flöt på med mig vågrät. Jag småplockar lite här och där, sen trillar jag omkull i snarkelådan, sover en stund, lyssnar på ljudboken som just nu är Jo Nessbo.

I dag har jag lyckats vattna alla orkideer och dammat fönsterhyllorna, dottern och jag har även varit på återvinningen och slängt en massa, pantat burkar och flaskor, samt handlat mat.  Innan lunch, känner mig mycket nöjd med mig själv.
Och eftermiddagen har jag tillbringat återigen vågrät. Min underbara kropp och jag är som vanligt ovänner. Idag är det vänster axel och arm som är bedrövlig. Fyannameja.......
Skulle ha behövt dammsuga och tvätta golven på nedervåningen, men jag orkar inte, och skiten springer inte ifrån mig heller.
Det jag inte gör idag, kan jag göra en annan dag, och blir det inte gjort då heller så kvittar det.....

lördag 21 juli 2012

Bra Citat!!!!

UNDERSKATTA INTE VÄRDET AV ATT GÖRA INGENTING, AV ATT BARA STRÖVA OMKRING ALLDELES ENSAM, LYSSNA PÅ ALLT SOM MAN INTE KAN HÖRA OCH BARA HA DET BRA. ////Nalle Puh

fredag 20 juli 2012

Semesterbjudning!

På sommaren blir det alltid lite extra bjudningar, kanske för att det är så gott att grilla.
I går kväll hade vi bjudit hit min mans barndomsgranne/vän och hennes man.
Alltid lika trevligt att träffa dom, tyvärr så lovade smhi regn, och det regnade. Så jag stekte kalkonfilen i ugnen, men vi åt potatissallad till och Åkes goda sås.
Jag gjorde det enkelt för mig, var inte pigg i går heller.
En bra kväll med andra ord. Fast sen när jag skulle ta mina mediciner kom det otrevliga. Jag har morbus crohns sjukdom i matstrupen och även motorikstörningar i strupen, vilket gör att jag ofta sätter i halsen eller att det fastnar mat o dy.Jag satte medicinen i halsen och vattnet jag drack bara rann ur näsan på mig. Vilken tur att jag drack vanligt kranvatten, så det inte var loka eller ännuvärre rödvin. Vilken syn det varit med rödvin sprutande ur näsan. Det gjorde väldigt ont i svaljet och näsan efteråt.

I dag har jag varit hos sjukgymnasten, f-n vad ont det gör, eller ont-skönt.......
Eftersom jag gjort ingenting nu i flera dagar, så kände jag att jag behövde vila i dag.
Det finns saker som jag skulle behöva göra, men jag orkar bara inte. Efter det att mannen varit hemma på lunch så gick Elsa och jag och la oss, sov bara i 2 timmar, välbehövligt!
Sen har vi suttit ute och vilat. Jag har även klippt Elsa lite, men det är inte det lättaste, benen och tassarna är i behov, alltid. Ska nog ta lite på klorna också sen. Hon är så go, min lilla vän!

I kväll skulle jag gått på konsert med Bessman. Men tyvärr så blev den inställd pga, sjukdom.
Så jag stannar hemma med dottern och mannen. I kväll ska vi grilla!!

onsdag 18 juli 2012

Jästtillsatts!

I dag har jag legat hela dagen, nästan. Jag är så trött, nacken värker så jag har denna underbara huvudvärk. När jag varit uppe en stund så blixtrar det om mig. Höfterna berättar också för mig att dom sitter där dom ska.
Min hosta har jag fortfarande kvar, har snart haft den i 2 veckor, så jag tycker att Herr Hosta skulle lämna mig ifred nu!
Midsommarveckan gjorde jag fläderchampange. Tyvärr så har den inte jäst något alls.
Så idag hällde jag den i saftsilen, den var lite grumlig men det var inget mögel.
Sen tillsatte jag jästtillsats. Hoppas nu att den ska jäsa.
Ska kolla hur det är med den andra satsen som jag gjort, hoppas att den har jäst, annars så får jag göra samma sak med den.

tisdag 17 juli 2012

Grattis Söstra mi!

I dag har jag trotsat hela min kropp med all djä..a värk......
Jag, dottern DÄ, mamma och hennes man åkte til Öland, dit kom även pappa och hans dam, Min syster fyllde 29 (46) år i dag. Grattis min kära syster!!
Vi hade en trevlig dag hos henne med familj!
I kväll hade vi Signe hos oss när hennes matte & husse var i Kosta.
Jag och mannen tog oss en promenad med hundarna, därefter var det dax att laga mat.
Å vad jag tycker om när vi har ungdomar hemma på mat!!!
 Nu är det sovedax för länge sedan, så nattinatti

måndag 16 juli 2012

En liten semesterresa!

I går efter lunch åkte vi till Liatorp, jag och mannen. Min svägerska och hennes man har byggt en liten sommarstuga på mannens föräldrars stugtomt. Stugan är så pass färdig att dom skulle skulle sova där nu. Jag och min man fick sova i storstugan. Vi hade en mycket trevlig eftermiddag/kväll tillsammans med dem. Herrarna gav sig ut på sjön för att fiska lite. Svägerskan och jag tog med oss Elsa på en promenad.
På kvällen grillade vi nötytterfile och hade klyftpotatis till de. Mätta och goa blev vi allihopa, maten var supergod.
I dag har det regnat till och från, så vi körde hem vid lunch. Synd att det inte var bättre väder när vi väl åkte till dem i stugan och storstugan var ledig. Svägerskans svärföräldrar har åkt på semester.
Kortet har jag tagit ifrån storstugans altan, vilken fin sjötomt!
Idag blåste det förmycket för att herrarna skulle kunna ge sig ut på sjön.
Jag har sovit mycket dåligt i natt så jag ska nog trilla i snarkelådan nu!

nattinatti!

fredag 13 juli 2012

Öland, igen!

I går på morgonen när jag var på övervångingen, satt Elsa nedanför trappan och skällde, och gnydde.
Helt plötsligt var hon på näst översta trappsteget, tänk vad hon kan.....
Herr Hosta håller mig vaken om nätterna, och underhåller mig på dagtid, inte mycket kul. Trött var jag innan, och nu efter en veckas hostande är jag inte precis piggare. Så jag tyar inte göra så mycket.
Men dottern var ledig i går, så vi tog oss en tur över till Öland, till syster och hela hennes familj.
Vi hade skapligt väder, kom några stänk vid lunchen, men sen blev det fint igen.
Vi hade en trevlig heldag där, Elsa trivs också på Öland.
Väl hemma somnade vi alla tre som klubbade.
Jag har även lite tur, jag hade värk igår och kände av draget, men idag känns värken som vanligt, trodde nästan att den skulle vara bedrövlig idag.

Mamma och hennes man åkte till Katrineholm på semester i måndags. Tyvärr så blev hon sjuk igen, så hon blev inlagt på sjukhuset i Eskilstuna. Vilken trist semester för dom. Och idag skulle hon bli utskriven. Skönt för henne. Hoppas nu bara att Växjö följer upp och ta reda på vad felet ligger.
Jag brukar försöka vända det mesta till det positiva. Så jag sa till mamma, att hon har varit så mycket på Växjö lasarett, sist låg hon i Ljungby, och nu då i Eskilstuna, så hon ser sig om på lite olika lasarett..Och mamma fattade mitt skämt.- Lite ironi måste man ha med sig i bakfickan

Idag är det en riktig sovadag. Det regnar, klarna upp, för att återgå till regnandet!

onsdag 11 juli 2012

Fläderchampange

För 3 veckor sedan gjorde jag fläder champage. Tyvärr så har den inte jäst.
Så idag har jag satt till en ny sats, hoppas jag lyckas bättre denna gång.
Läste lite på nätet, att man kan tillsatta jäst, och den inte jäser, så jag ska testa det. Jag har inte ännu hällt ut den.
Förut brukade jag göra flädersaft, men de sista åren har vi haft så mycket ohyra på flädern, men i år jag jag sprutat.
I dag har jag varit på vårdcentralen och tagit mina prover, skulle visst lämna A-prov också, vet bara inte hur  gastro tänkt. Man måste ju ha ett provrör till det.
Tog lite "modecin" i går kväll, turkisk peppar och ett glas vitt, tyckte att det kändes lite bättre i går kväll. Men idag känns det som igår, innan jag intog "modecinen".
Jag ringde återbud till min andra sjukgymnas idag, kan inte ligga där med min hosta.
Det är också lite otrevligt när maten som fastnat i halsen kommer upp, då jag hostar. Ibland vet jag inte ens om att det finns mat i halsen, förrän den kommer.....

Ha en fortsatt trevlig kväll! //Kram

måndag 9 juli 2012

Till viss del sömnlös natt.

Vaknade inatt, med en hemsk rethosta och mycket slemmig i halsen.
Ringde till vårdecentralen , och fick komma dit.
Svårt att säga vad det är för fel, men ingen igentäppt inflammerad gång mellan hals och öra, skönt de.
Snabbsänkan låg på 13 och hb på 137, så det var bra. Läkaren ville utesluta crohns, har ju det även i strupen.
Ska nu öka på omeprazol, kanske att det kan vara refluxen, trodde läkaren.
För några veckor sedan när jag var på vc, så sa läkaren att han skulle skicka ett meddelande till min gastro läkare. Det sa läkaren idag också, dagens läkare funderar på om jag inte skulle göra en gastroundersökning iallafall. Lite komiskt, när jag kom hem hade jag fått brev ifrån gastro, ska dit om två veckor, på läkarundersökning.
För en månad sen fick jag brev ifrån gastro att jag ska ta blodprover nästa vecka, men i dagens brev står det att jag ska strunta i de brevet, och gå å ta blodprover snarast. Jaja dom får väl lugna sig ..
Har även fått kallelse till röntgen av mina händer.

söndag 8 juli 2012

Vilket arbete

Trots mina vågräta stunder så har jag lyckats med förberedelsena inför framkallningen.
På ena minneskortet har jag lagt in alla kort som jag ska framkalla ifrån Österikeresan, ville inte börja framkalla förrän jag hade alla korten, men det tar tid att förbereda, men nu är det gjort.
På det andra minneskortet har jag bilder ifrån dotterns 20 års dag, pysens student, systersonens 18 årsdag, Elsa och lite där till. Det blir en rejäl framkallningsdask, phu för att sätta in alla kort och skriva om dom....
 I morgon har jag tid hos sjukgymnasten i Växjö, men måste tyvärr ringa återbud. Halsen är inte alls okej, gör även ont i örat när jag sväljer, har fortfarande rethosta, och gud vad det gör ont i ländryggen när jag hostar. Jag kan inte ligga på rygg i en timma och få öron akupunktur, det går bara inte.
Å, vad trött jag är på detta liv....
Ni som är friska, var glada för det och njut av livet. Jag kan tyvärr inte njuta utav mitt liv, MEN jag söker efter varje ljusglimt som kan glädja mig!
I kväll har mannen och jag grillat och ätit gott därtill med ett glas rött, han börjar jobba imorgon efter , NEJ, inte 2 veckors semester, men han kallar det så, fast det gör inte jag. Kontoret flyttade han ju hem och har suttit och jobbat dagligen vid matbordert i vardagsrummet. Så till nästa år ska han få ett kontantkort till telefonen, och så bara ska vi åka iväg, minst en vecka, eller tre.
Det är väl bra att han har ett jobb, men det är inte okej att jobba 24-7, så får ni säga vad ni vill!!!!
Idag har vi även klippt Elsa med trimmen och saxen, hon blev så fin!

Regnet bara öser ner!

 Min man har nu haft 2 veckors "semester", fast vid 5 tillfällen har han varit på kontoret, varit på möte, eller varit på ett sågverk. Hans kontors jobb har han tagit med sig hem, vid några tillfällen så var matbordet överfullt med hans papper. Här har han plockat ihop, och lagt i ordning på sitt. Jag vet inte om jag kan kalla det för semester.......
Jag brukar skoja om han är gift med jobbet och jag bara är älskarinnan, eller tvärt om.
Men jag har fått hjälp iallafall med städningen. Elsa gillar att tvätta golven.

Från i gårkväll fram tills nu har vi "bara" fått 16-17 mm regn. Det behövs, lite jobbigt bara för Elsa vill inte vara ute, så jag får gå med henne i trädgården och hon springer hela tiden till trappan och vill in. Och det ösregnar fortfarande.

lördag 7 juli 2012

Jobbiga veckan!

Det var varit tröttsamt denna veckan, tröttheten har näst intill varit olidlig, och sen värken på de.
Igår blev även halsen lustig på mig, funderade på om det kan vara cronhs eller refluxen som spökar för mig. I går kväll blev jag bara hesare, och stundvis svek rösten mig, idag vaknade jag ännu lustigare i halsen och feber. Det var nog det som spökade för mig i veckan.

I går fyllde pappa 70 år. Han hade öppethus hemma hos sig. Det var ju trevligt, för vissa, andra fick lite ovett, både innan i veckan och under kvällens gång......trist, stackars söstra mi.
Vi gav pappa pengar till trädgårdsmöbler till hans husbil, våra ungdomar gav honom en förstoring på hela barnbarnskaran.

onsdag 4 juli 2012

Djursjukhuset

Idag har jag styrt bilen mot djursjukhuset för att Elsa skulle bli vaccinerad mot valpsjukan.
Det är inte lätt att köra bil när jag borde ligga i sängen och sova.
Sov gjorde jag innan jag körde, och jag har sovit sen vi kom hem också.
På vägen hem fick Elsa spelet i bilen, och hennes fnatt fortsatte här hemma. Nu sover hon lugnt. Och jag funderar på om jag skulle starta grillen. Mannen har besök, dom pratar jobb, varför blir jag inte förvånad, och dricker en öl.

tisdag 3 juli 2012

Öland!

Efter en intensiv helg trodde jag att jag skulle ta det lugnt.
Men ack vad jag bedrog mig.
Min syster och svåger ringde i söndags kväll och undrade om inte vi ville komma över till dom.
Fast sova i husvagnen med Elsa ville inte jag, så jag bestämde att vi skulle köra hem på kvällen.
Dottern åkte också med.
En trevlig heldag blev det. Vi grillade både till lunch och middag.
Så idag har jag haft sovmorgon, och sovdag. Skönt de!
Satt lite förbar igår och det känns idag, fast det visste jag ju! Brände mig inte, men är lite röd. Ändå smörjde jag in mig, men tydligen inte tillräckligt.
Vet inte, men hade kanske haft lika ont rätt om jag suttit påklädd, för värken känns i hela kroppen.

Har börjat vattna mina orkideer idag, men orkar inte ta alla idag, så jag får spara lite tills imorgon.
Ska ju göra något då också, kanske.

söndag 1 juli 2012

Lotta kom hem!

Inatt kl 01.00 skulle jag gå ut med Elsa, och när jag öppnade yttedörren så sprang Lotta in.
Jättehungrig.
Å vad glad jag blev. Efter utestunden gick jag upp och väckte mannen.
Han var ju också tvungen att gosa med henne.
Sen hade jag svårt att somna om, för jag var så glad!